Roy Stienen Productions
Audio works   

Roy en Muziek...
Als jongen van een jaar of 6 ongeveer raakte ik al in de ban van muziek. 
Met 2 draaitafels en een tape- en cassettedeck begon ik muziek te mixen en nam dit op. 
Na 3 jaar muziekles te hebben gevolgd kriebelde het bij mij om meer in de muziek te gaan doen...

Later ben ik daarom cursussen gaan volgen, waaronder Studiotechnieken, technisch filmen, Cubase, Adobe Premiere, audio afmixen,  rechten en plichten audio en video  en daarmee leerde ik kwalitatief hoogwaardige video en audio opnames maken.
Ook bouwde ik mijn eigen studio
. Ik begon met een aantal synthesizers en dat bouwde ik uit met drumcomputers, grooveboxen, effect apparatuur en mengtafels. Nog later inspireerden Ben Liebrand en Peter Slaghuis mij als voorbeelden in de mixscene. Bij de Mixfreaksclub leerde o.a. Ben Liebrand mij zelf de kneepjes van het vak. Ik begon hiermee ook mijn kunnen in de praktijk uit te oefenen en ik werd bekend bij het grote publiek. Voor Radio 3 fm maakte ik mixen, remixen, jingles en lange mixen en ik won ook een aantal prijzen, waaronder 2 keer beste mixer bij het programma "Steen en Been show" gepresenteerd door Jack Spijkerman, Dolf Jansen en Jochem Meyer. Daar was ik elke maand wel te horen met in december altijd de speciale Kerstmix. Ook heb ik jingles gemaakt voor het programma The Breakfast Club, gepresenteerd door Jeanne Kooijmans en Peter Verbrugge.
De winnende jingle is ingezongen door Jamila Santi (waar we een Digitale Recorder mee wonnen) en diverse jingles ingezongen door mijzelf waaronder de bekende "Zeg geen euh jingle". 
De grootste prijs won ik  in 1994 echter bij het programma Arbeidsvitaminen gepresenteerd door Hans Schiffers met een cover van Elvis Presley "His Lastest Flame" waar ik een (groot) fan van ben. Dit was een reis naar Memphis alwaar ik onder andere Graceland heb bezocht en het Elvis Tribute concert met diverse wereldartiesten als Bryan Adams, Carl Perkins, Jerry Lee lewis, Melissa Etheridge en twee bandleden van Elvis, Scotty Moore en dj Fontana die ook met ons zijn gaan eten. En een van de drie achtergrond koor leden van de The Sweet Inspirations Myrna Smith die ik ook in Memphis heb ontmoet.
Met dank aan onze reisleider Jeroen Noppen voor de geweldige organisatie. Maar d
e grootste klap op de vuurpijl van deze reis was een ontmoeting met Michael Jackson en Lisa Marie Presley waarmee ik meer dan 15 minuten heb mogen praten. Een interview over deze ontmoeting is nog te zien bij Omroep Max augustus 2020  klik hier
Toen ik mij op het filmen ben gaan toeleggen heb ik mijn studio verkocht. Toch is de muziek altijd blijven kriebelen en daarom heb ik vorig jaar toch weer een home studio aangeschaft om me weer meer toe te leggen op audio. Ook ben ik me opnieuw aan het bijscholen voor audio engineering en Cubase pro, want er is op het gebied van muziek programmering natuurlijk heel veel veranderd in de loop der jaren...

Dus neem vooral een kijkje op Roy Stienen Productions voor mijn Portfolio. klik hier
Of neem een kijkje op mijn Google site 
klik hier


E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram
LinkedIn